RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě, recepty Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě, Hovězí, kližka, mrkví,dušen


Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě

Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
900 g kližky vcelku/nejlépe celistvý delší sval 1 delší úzká mrkev 50 g špeku nakrájeného na delší špalíčky směs koření soli,pepře a chilli papriček 2 lžíce oleje 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 kostka zeleninového bujónu 400 ml pomerančové šťávy dále budeme potřebovat 2 velké mrkve nakrájené na silnější plátky 1 cm silný plátek másla 150 ml pomerančové šťávy --------------------------------- po uvaření můžeme šťávu zahustit necelou lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody a dochutit vrchovatou lžičkou sterilovaného nastrouhaného křenu.

Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě

Recept na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě:
Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku. Maso pro lepší udržení tvaru utáhneme nití a ze všech stran okořeníme. Pokud nám zbylo kousek špeku, nakrájíme ho společně s cibulí a česnekem nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 3minuty orestovat. Poté vše odhrneme ke kraji hrnce, vložíme maso a ze všech stran ho prudce opečeme. Podlijeme 400ml šťávy, rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 60-70minut doměkka. Doba varu pod tlakem záleží na kvalitě a stáří masa. Mezitím v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou mrkev, ochutíme špetkou soli a podlijeme 150ml pomerančové šťávy. Pod pokličkou slabým varem dusíme na skus, cca 15minut.Občas se pod pokličku podíváme a hlídáme, aby se mrkev nepřichytla. Během vaření můžeme ještě podlít trochou šťávy. Ke konci necháme zbytek tekutiny prudce odvařit, mrkev necháme lehounce zkaramelizovat a odstavíme z ohně. Po ochlazení a otevření hrnce měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Před porcováním odstraníme nitě. Šťávu z masa smícháme s připravenou mrkví a necháme prohřát. Podáváme s masem nakrájeným na silnější plátky s přílohou-těstoviny, nebo rýže. Nebo do prohřáté šťávy s mrkví přidáme 1 vrchovatou lžičku sterilovaného nastrouhaného křenu a zahustíme vodou smíchanou se solamylem. Necháme 2minuty povařit a podáváme s nakrájeným masem a vařeným bramborem. Chutné jsou obě verze.

Poznámka k receptu na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě:
Krása jako vždy

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 11.07.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 900 g kližky vcelku/nejlépe celistvý delší sval 1 delší úzká mrkev 50 g špeku nakrájeného na delší špalíčky směs koření soli,pepře a chilli papriček 2 lžíce oleje 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 kostka zeleninového bujónu 400 ml pomerančové šťávy dále budeme potřebovat 2 velké mrkve nakrájené na silnější plátky 1 cm silný plátek másla 150 ml pomerančové šťávy --------------------------------- po uvaření můžeme šťávu zahustit necelou lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody a dochutit vrchovatou lžičkou sterilovaného nastrouhaného křenu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kližka s mrkví,dušená v papiňáku v pomerančové šťávě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist