|
Recept na Hovězí guláš II.
Recept na Hovězí guláš II. je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí guláš II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g kližky, 900 g oloupané, na kostičky nakrájené cibule. 2 velké papriky zbavené semínek a nakrájené na krátké nudličky. 3 rajčata, bez semínek, nebo 3 lžíce rajské pasty, nebo rajský protlak, nebo 2 šálky mexické salsy, 3 lžíce sádla, 3 lžíce maďarské papriky, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce majoránky, 10 stroužků česneku, jemně nasekaných sůl a černý pepř, asi lžičku od každého na maso a pak dle chuti 3 šálky vývaru, nebo vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí guláš II.
Recept na Hovězí guláš II.: Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibulí. Zaprášíme paprikou, papriku lehounce osmahneme, podlijeme vodou či vývarem a přidáme zpátky maso a zeleninu s kořením. Táhneme asi hodinu a půl za občasného míchání a podlévání vodou. Když je maso měkké, dochutíme a odstavíme z plotny. Guláš je nejlepší druhý den, kdy jej ohřejeme v kastrolku, kde jsme napřed přivedli do varu trošku vody na dně (guláš se nepřichytí ke dnu jako když začneme se studeným hrncem a studeným gulášem). Omáčka z rozvařených cibulí a napůl rozvařených paprik je dostatečně hustá. Na správný guláš nepoužíváme k zahuštění žádnou mouku, nebo zápražku.
Poznámka k receptu na Hovězí guláš II.: super
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí guláš II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 22.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 900 g kližky, 900 g oloupané, na kostičky nakrájené cibule. 2 velké papriky zbavené semínek a nakrájené na krátké nudličky. 3 rajčata, bez semínek, nebo 3 lžíce rajské pasty, nebo rajský protlak, nebo 2 šálky mexické salsy, 3 lžíce sádla, 3 lžíce maďarské papriky, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce majoránky, 10 stroužků česneku, jemně nasekaných sůl a černý pepř, asi lžičku od každého na maso a pak dle chuti 3 šálky vývaru, nebo vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí guláš ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí guláš II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí guláš II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|