|
Recept na Hovězí dušené na víně a tymiánu
Recept na Hovězí dušené na víně a tymiánu je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí dušené na víně a tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa, 250 ml červeného suchého vína, 50 g slaniny, 5-6 větviček čerstvého tymiánu, 1 červená kapie, l střední cibule, 1 lžíce mouky, l lžíce másla, kostka hovězího bujonu / nemusí být/, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí dušené na víně a tymiánu
Recept na Hovězí dušené na víně a tymiánu: Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou. Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní. Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Hovězí dušené na víně a tymiánu: Eliza: Eli - já děkuji Tobě za vyzkoušení a za obrázky, jsem moc ráda, že vám chutnalo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí dušené na víně a tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 08.11.2009
- Počet porcí: asi 4 ks.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězího masa, 250 ml červeného suchého vína, 50 g slaniny, 5-6 větviček čerstvého tymiánu, 1 červená kapie, l střední cibule, 1 lžíce mouky, l lžíce másla, kostka hovězího bujonu / nemusí být/, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí dušené na víně a tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí dušené na víně a tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí dušené na víně a tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|