|
Recept na Hovězí divočina
Recept na Hovězí divočina je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí divočina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
¾ kg kližky, sůl, olej, uzená slanina nebo špek, hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě), 2 dl červeného vína, hladká mouka, 2 lžičky cukru, 2 cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list, nové koření, pepř, jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí divočina
Recept na Hovězí divočina: Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Na malé kostičky nakrájenou slaninu, či špek rozškvaříme na troše oleje a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Poté maso osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a přidáme všechno koření a necháme dusit. Průběžně podle potřeby podléváme bujónem a vínem a dusíme hodinu a více doměkka. Hotové, měkké maso vyjmeme, vyjmeme všechno koření, šťávu zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem ozdobené brusinkami.
Poznámka k receptu na Hovězí divočina: Toto je recept mého manžela, nesmím si to tedy přivlastňovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí divočina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 06.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: ¾ kg kližky, sůl, olej, uzená slanina nebo špek, hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě), 2 dl červeného vína, hladká mouka, 2 lžičky cukru, 2 cibule, 5 stroužků česneku, bobkový list, nové koření, pepř, jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí divočina,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí divočina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí divočina
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|