|
Recept na Houbové sabdží
Recept na Houbové sabdží je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Houbové sabdží budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
40 dkg brambor, 40 dkg hub (já použil žampiony), pórek dle chuti, 1 lžíce rajského protlaku, karí, koriandr, kmín, hořčičné semínko, kurkuma, červená paprika, zázvor, chilli, sůl, máslo nebo ghí, citronová šťáva..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbové sabdží
Recept na Houbové sabdží: V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor,mletou papriku, mleté karí a mletý kmín(já doporučuji půl lžičky ode všeho), po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli(přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby. Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.
Poznámka k receptu na Houbové sabdží: Sabdží je indický zeleninový pokrm dochucený kořením. Zelenina je v Indii velmi oblíbená. Je jí dost čerstvé a mnoho druhů po celý rok. Zeleninu Indové upravují různě - samostatně i míchanou s rýží jako rizoto. Zelenina podle toho, jak se upravuje, se také různě nazývá. Někdy je to sabdží, jindy karí nebo sámbar. Jako koření se převážně používá koriandr, kurkuma, karí, chilli, Asafoetida (čertovo lejno), garam masála, kmín, mletý zázvor, hořčičné semínko aj.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbové sabdží, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 30.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 40 dkg brambor, 40 dkg hub (já použil žampiony), pórek dle chuti, 1 lžíce rajského protlaku, karí, koriandr, kmín, hořčičné semínko, kurkuma, červená paprika, zázvor, chilli, sůl, máslo nebo ghí, citronová šťáva.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbové sabdží,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbové sabdží - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbové sabdží
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|