|
Recept na Halászlé
Recept na Halászlé je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Halászlé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cca 1 kg plevelných ryb + 1 kapří hlava, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky - není podmínkou, hrst majoránky, 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé), pepř celý + pepř mletý, bobkový list, 4 větší brambory, 5 - 6 rajčat, 2 papriky, sůl, 0,5 dcl oleje, 1 - 2 dcl kečupu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Halászlé
Recept na Halászlé: V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí. Do dalšího hrnce dáme olej, najemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilejeme zcezený rybí vývar. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.
Poznámka k receptu na Halászlé: Luk: Vzdyt Halaszle je rybi polivka. Luk:
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halászlé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 22.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Cca 1 kg plevelných ryb + 1 kapří hlava, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky - není podmínkou, hrst majoránky, 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé), pepř celý + pepř mletý, bobkový list, 4 větší brambory, 5 - 6 rajčat, 2 papriky, sůl, 0,5 dcl oleje, 1 - 2 dcl kečupu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halászlé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halászlé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halászlé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|