|
Recept na Guláš lázeňského šviháka
Recept na Guláš lázeňského šviháka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Guláš lázeňského šviháka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg hovězí kližky 1/4kg sádla 12 ks cibulí 20 stroužků česneku 3 PL sladké mleté papriky 1 l vývaru z hovězího bujonu 2 PL drceného kmínu 1 PL chilli 10 ks bobkového listu 4 PL hladké mouky sůl,pepř na dochucení Na ozdobu na každý talíř: 1 klobáska(jakou kdo budete chtít)rozříznutá na půl,nakrojená do mřížky a osmažená kolečka čerstvé papriky-já měla červenou kolečka cibule čerstvý nastrouhaný křen.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Guláš lázeňského šviháka
Recept na Guláš lázeňského šviháka: Ze 3 PL sádla a 4 PL hladké mouky si uděláme tmavou jíšku a dáme bokem na později. Na rozpáleném zbytku sádla si v hrnci orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli(chce to velký kastrol,na malé ploše by se tak velké množství cibule pouze podusilo a nedostalo barvu)Po 10 minutách až začne cibule zlátnout,přidáme nadrobno pokrájený česnek,který další 2 minuty necháme restovat,přisypeme mletou papriku,zamícháme a ihned,aby paprika nezhořkla přidáme na kostky nakrájené maso.Necháme opět restovat.Až se maso zatáhne a začne přichytávat-pozor,ne připalovat,podlijeme 1 l vývaru,přidáme kmín,sůl,chilli,bobkový list a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání a kontroly tekutiny skoro do měkka. Předem připravenou jíšku rozmícháme v 1/2 l vody,vmícháme do guláše a ještě za promíchávání vaříme 15 minut.Podle chuti dosolíme,opepříme.Na každý talíř dáme porci guláše,zasypeme nakrájenou paprikou,poklademe opečenou rozpůlenou klobásou,zasypeme na kolečka pokrájenou cibulí a na závěr dáme nastrouhaný křen. Podáváme s chlebem,nebo knedlíkem.
Poznámka k receptu na Guláš lázeňského šviháka: Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec-Štípa u Zlína.Byl moc dobrý,ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept,ani žádné jiné množství čeho všeho použili.Pro oko vypadá úplně stejně,jen chuť je o trošku jiná:-) Vařila jsem pro 8 lidí,tak proto takové množství všech surovin:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš lázeňského šviháka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.03.2011
- Počet porcí: 8-10 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 2 kg hovězí kližky 1/4kg sádla 12 ks cibulí 20 stroužků česneku 3 PL sladké mleté papriky 1 l vývaru z hovězího bujonu 2 PL drceného kmínu 1 PL chilli 10 ks bobkového listu 4 PL hladké mouky sůl,pepř na dochucení Na ozdobu na každý talíř: 1 klobáska(jakou kdo budete chtít)rozříznutá na půl,nakrojená do mřížky a osmažená kolečka čerstvé papriky-já měla červenou kolečka cibule čerstvý nastrouhaný křen
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš lázeňského šviháka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš lázeňského šviháka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš lázeňského šviháka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|