|
Recept na Griotka z višní podle mé kmotřičky
Recept na Griotka z višní podle mé kmotřičky je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Griotka z višní podle mé kmotřičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg višní 1/2 l vodky 1/2 kg cukru krystal 3 dl červeného vína-dobrá je Kadarka,já jsem měla viz foto 5 ks hřebíčku 2-3 cm celé skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Griotka z višní podle mé kmotřičky
Recept na Griotka z višní podle mé kmotřičky: Do hrnce dáme ohřát červené víno s kořením,až začne nabírak k varu vypneme,přisypeme cukr a za občasného promíchání necháme rozpustit.Višně opláchneme,odstraníme stopky-já jsem i vypeckovala,dáme do větší uzavíratelné nádoby,zalijeme 1/2l vodky,přilijeme vychlazený sladký roztok s kořením,promícháme,uzavřeme a necháme při pokojové teplotě na světlém místě-ale ne na přímém slunci macerovat 7-8 týdnů.Občas můžeme promíchat.Poté přecedíme nejlépe přes punčochu/čistou:-)/slijeme do lahví a ucucáváme.Višně můžeme konzumovat ihned,ale pozor"po malých dávkách",dají se i zamrazit k pozdějšímu využití.
Poznámka k receptu na Griotka z višní podle mé kmotřičky: Takto připravuje griotku moje 86 letá kmotřička už strašně moc let.Já jako dítě u ní na prázdninách jsem potají chodila ochutnávat,moc mi to chutnalo,ale pak jsem dlouho spala:-)Kmotra takto připravuje"likérky"pro návštěvy i z třešní,jahod,malin,nebo rybízu,ale z višní a malin jsou nejlepší.Červené víno se přidává pro hezké zabarvení a je to lepší,než rozpouštět cukr jen ve vodě.Podobných receptů je tady už vícero,ale tohle je také dobrá a chutná verze.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Griotka z višní podle mé kmotřičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 1 kg višní 1/2 l vodky 1/2 kg cukru krystal 3 dl červeného vína-dobrá je Kadarka,já jsem měla viz foto 5 ks hřebíčku 2-3 cm celé skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na griotka z višní podle mé kmotřičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Griotka z višní podle mé kmotřičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Griotka z višní podle mé kmotřičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|