|
Recept na Golubky od Máši
Recept na Golubky od Máši je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Golubky od Máši budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší hlávka zelí 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové 50/50) 1 větší mrkev 2 cibule 1 malá plechovka rajského protlaku 1 vejce 120g rýže hrst strouhanky 750 ml hovězího vývaru ( když není - 1 a půl bujónové kostky) olej sůl, pepř, mletá sladká paprika.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Golubky od Máši
Recept na Golubky od Máši: Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka neprovařila celá, klidně po oloupání půlky ještě dovaříme. U jednotlivých listů vyřízneme zbylou košťálovou část a list rozpůlíme (pokud chceme menší golubky), nebo trošku košťál rozklepeme paličkou a listy nepůlíme, pokud chceme větší závitky. Rýži propláchneme, vysypeme do hrnce, přidáme vodu a trošku soli a povaříme než rýže změkne. Nakrájíme cibuli na menší kostičky, ¾ mrkve nastrouháme na jemno, na oleji osmažíme do růžova, přidáme mleté maso, rozdrobíme na kousky a osmažíme. Osolíme, opepříme, přidáme ¾ konzervy rajského protlaku, zamícháme a přidáme sladkou papriku. Maso a rýži smícháme v míse, přidáme vejce a pokud je směs moc řidká, přidáme i strouhanku. Připravenou směsí plníme zelné listy. Na malé golubky stačí do jednoho listu cca 1 vrchovatá polévková lžíce masa. Balíme jako psaníčka, směs dáme do středu, ohneme boky přes směs a kraje přehneme. Závitky skládáme na těsno do zapékací mísy, klidně můžou být 2 vrstvy na sobě. Druhou cibuli nakrájenou na kostičky se zbytkem na jemno nastrouhané mrkve osmažíme na oleji do růžova, přidáme zbytek rajského protlaku, přilejeme vývar, pokud není vývar, přilejeme vodu a přidáme 1 a půl bujon kostky, provaříme a nalejeme na navrstvené golubky. Přikrejeme mísu pokličkou (popřípadě pořádně utěsníme alobalem) a pečeme na cca 190 až 200 stupňů cca 45 minut. Po určené době můžeme jeden závitek ochutnat, jestli je zelný list měkký a maso je propečené. Podáváme s chlebem a kysanou smetanou, ale klidně i bez ní, hodí se i brambory
Poznámka k receptu na Golubky od Máši: Receptů na golubky je tu sice taky dost, ale trochu se liší v ingrediencích a tyhle mám opravdu vyzkoušené, v práci jsem ochutnala spoustu variant golubků, ale tyhle byly bezkonkurenční :) Tímto děkuju Máše za recept :) Jinak recept je opět pravý "moldavský" :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Golubky od Máši, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 25.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 větší hlávka zelí 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové 50/50) 1 větší mrkev 2 cibule 1 malá plechovka rajského protlaku 1 vejce 120g rýže hrst strouhanky 750 ml hovězího vývaru ( když není - 1 a půl bujónové kostky) olej sůl, pepř, mletá sladká paprika
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na golubky od máši,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Golubky od Máši - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Golubky od Máši
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|