|
Recept na Golubce
Recept na Golubce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Golubce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého masa (hovězí a vepřové), cibule, česnek, 1 kapusta, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, kmín, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Golubce
Recept na Golubce: Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy,silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vaříci vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku na zahuštění(dle potřeby) dobře promícháme. Hmota by měla být tak akorát, aby z ní šly tvarovat válečky, které zabalíme do spařených listů kapusty. Zapékací mísu vymažeme olejem přidáme nakrájenou cibulku na drobno a poukládáme připravené golubce posypeme kmínem, podlejeme a přikryjeme alobajem. Dáme péct do vyhřáte trouby cca 45 - 50 minut. Po upečení golubce vyjmeme a výpek jemně zaprašíme moukou podlejeme vodou, provaříme a podle potřeby dochutíme. A můžeme podávat, např. s bramborovou kaší nebo jinak upravenými brambory.
Poznámka k receptu na Golubce: Zdenka:souhlasím,babička pocházela z Trebišova a plněnou kapustu nám dělávala často a k tomu nám upekla sladký koláč mělo to mít podobu chleba ale sladkého, a moje maminka to dodnes vaří,plněná kapusta je prostě skvělá...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Golubce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sebena (Ivona Opiolová)
- Datum vložení: 14.03.2009
- Počet porcí: 25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mletého masa (hovězí a vepřové), cibule, česnek, 1 kapusta, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, kmín, strouhanka, hladká mouka, 1 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na golubce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Golubce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Golubce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|