|
Recept na Glarnský hruškový chléb
Recept na Glarnský hruškový chléb je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Glarnský hruškový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kynuté těsto: 300 g mouky, 1/2 šálku mléka, 50 g másla, 1 vejce, 15 g droždí nebo 1 sáček sušeného droždí, sůl Náplň: 500 g sušených hrušek, 100 g cukru, 250 g sušených vypeckovaných švestek, 100 g fíků, 100 g hrozinek, 100 g ořechů, 50 g citronátu a oranžátu, 1/2 čajové lžičky skořice, špetka mletého hřebíčku, 1 sklenička Williamsbirne (hruškový destilát) nebo Kirchwasser (třešňový destilát).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Glarnský hruškový chléb
Recept na Glarnský hruškový chléb: Hrušky, švestky a fíky namočíme, přidáme cukr a vaříme v menším množství vody doměkka. Necháme okapat na cedníku a zachycenou tekutinu dáme stranou. Plody pomeleme mlýnkem na maso nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a promícháme s ostatními přísadami - tak získáme pevnou, ale ne příliš suchou hmotu. V případě potřeby do ní můžeme přidat trochu vykapané šťávy. Z ostatních přísad připravíme kynuté těsto, necháme vykynout a rozválíme ho do tenkého obdélníku a potřeme zbylou šťávou. Z náplně vytvarujeme bochník, který posadíme na těsto a ze všech stran pečlivě zabalíme a posadíme okrajem těsta na vymaštěný plech. Nakonec potřeme žloutkem a vidličkou vypícháme pravidelné vzory, které plní nejen funkci ozdoby, ale i místa, kudy odchází vzduch. Pečeme při mírné teplotě asi 1 hodinu.
Poznámka k receptu na Glarnský hruškový chléb: Bibinko, mám hodně podobný recept, jen jiný název, nedává se tam destilát - je to vlastně takový hutný moučník a s tím sušeným ovocem, nemá chybičku!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Glarnský hruškový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ludek
- Datum vložení: 24.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Kynuté těsto: 300 g mouky, 1/2 šálku mléka, 50 g másla, 1 vejce, 15 g droždí nebo 1 sáček sušeného droždí, sůl Náplň: 500 g sušených hrušek, 100 g cukru, 250 g sušených vypeckovaných švestek, 100 g fíků, 100 g hrozinek, 100 g ořechů, 50 g citronátu a oranžátu, 1/2 čajové lžičky skořice, špetka mletého hřebíčku, 1 sklenička Williamsbirne (hruškový destilát) nebo Kirchwasser (třešňový destilát)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na glarnský hruškový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Glarnský hruškový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Glarnský hruškový chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|