|
Recept na Gemerské koule II.
Recept na Gemerské koule II. je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Gemerské koule II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 dkg brambor 5 dkg uz. slaniny 1 vejce 3 dkg sádla 5 dkg hrubé mouky 1 cibule pepř sůl lžička majořánky 2 stroužky česneku 10 dkg hladké mouky na obalení knedlíků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Gemerské koule II.
Recept na Gemerské koule II.: 20 dkg brambor uvaříme ve slupce den před přípravou knedlíků. Zbytek brambor oloupáme a nastrouháme, vymačkáme(nejlépe přes plátno, abychom odstranili co nejvíce škrobu a aby vznikla tužší hmota). Škrob nevyléváme, můžeme ho použít na zahuštění uvařeného zelí. Oloupáme brambory ve slupce a umeleme na masovém strojku. Přidáme k nastrouhaným a vymačkaným syrovým bramborám. Osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a výpek slijeme zvlášť. Bramborovou směs mírně osolíme, opepříme, přidáme majoránku, utřený česnek a nudličky slaniny. Promícháme a tvarujeme větší kuličky (o průměru asi 6 cm),které obalíme v hladké mouce. Vaříme asi 15 minut ve větším množství osolené vody. Uvařené knedlíky vyjmeme, vložíme do mísy a promícháme s výpekem ze slaniny. Gremelské kuličky polijeme na talíři cibulkou osmaženou na vepřovém sádle a podáváme je s uvařeným kyselým zelím.
Poznámka k receptu na Gemerské koule II.: Toto jídlo jsem připravovala jako samostatný pokrm pro sebe, jak je v receptu, jen se zelím, ale manželovi jsem přidala pečené vepřové maso, které zbylo ze včerejška a místo osmažené cibulky jsem na polití použila výpek z masa. Recept mám léta ze sady pohlednic. Autora neznám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gemerské koule II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 03.10.2009
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 60 dkg brambor 5 dkg uz. slaniny 1 vejce 3 dkg sádla 5 dkg hrubé mouky 1 cibule pepř sůl lžička majořánky 2 stroužky česneku 10 dkg hladké mouky na obalení knedlíků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gemerské koule ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gemerské koule II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gemerské koule II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|