|
Recept na Garam Masala #1
Recept na Garam Masala #1 je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Garam Masala #1 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plná dávka: 3 lžíce celého koriandru 3 lžíce celého římského kmínu 20 zelených kardamonů 10 kousků skořice (2,5cm) 2 lžíce celého hřebíčku 10 muškátových květů 10 černých kardamonů 1/2 muškátového oříšku 1 lžíce celého černého pepře 4 skořicové nebo bobkové listy 1 lžíce jedlých okvětních lístků růže (najdete v čajích) 1 lžíce celého fenyklu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Garam Masala #1
Recept na Garam Masala #1: Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do ní celá koření. Stále míchejte. Když koření začne pěkně voňet anebo tmavnout, tak jej okamžitě sundejte z hořáku. Přesypte zpět na talíř a nechejte vychladnout. Vychladlé koření po částech umelte v čistém mlínku na kávu nebo utlučte v hmoždíři. Přesyjte do připravené nádoby přes velmi jemný cedník. Zbytky z cedníku vraťte do mlýnku a přidejte další část celého koření. Do nádobky můžete předem vložit zahnutý papírek s názvem směsi. Přesypte do vzduchotěsné nádoby. Uzavřte víčkem a skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Směs časem ztrácí na vůni a aroma, proto je lepší namlít jen malé množtví, ale častěji.
Poznámka k receptu na Garam Masala #1: http://www.youtube.com/watch?v=NwVwUsNm6Qk Garam masala je neodmyslitelnou součástí zejména severní indické kuchyně (masité). Každý správý šéfkuchař si mele svou vlastní směs koření. Ingredience a poměry koření jsou rozdílné v každé oblasti Indie, Bengálska, Pakistánu, Srí Lanky ale i v každé rodině. V Indii prý bývali obchůdky, kam jste si přinesli své koření a oni vám ho namleli. Dnes se dá garam masala koupit již namletá i u nás v superarketech, na trzích nebo o poutích a jiných událostech. Dobrá garam masala vám zaručí skvělé výsledky ve vaší kuchyni a špatná garam masala vám může všechnu snahu pokazit. Garam masala se používá ve své celé formě a to zejména v rýžových pokrmech, ale i v omáčkách, kdy přijde do horkého oleje hned jako první a vpustí do něj své aroma. Mletá garam masala se používá na dochucení a jako poslední třešnička na dortu u téměř všech indických pokrmů. Toto je můj osvědčený recept na garam masalu a tomu se kupovaná garam masala nikdy nemůže vyrovnat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Garam Masala #1, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 11.12.2013
- Počet porcí: cca 10 lžic
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Plná dávka: 3 lžíce celého koriandru 3 lžíce celého římského kmínu 20 zelených kardamonů 10 kousků skořice (2,5cm) 2 lžíce celého hřebíčku 10 muškátových květů 10 černých kardamonů 1/2 muškátového oříšku 1 lžíce celého černého pepře 4 skořicové nebo bobkové listy 1 lžíce jedlých okvětních lístků růže (najdete v čajích) 1 lžíce celého fenyklu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na garam masala #1,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Garam Masala #1 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Garam Masala #1
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|