RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na FRIKO z jižních Čech

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na FRIKO z jižních Čech, recepty FRIKO z jižních Čech, FRIKO, jižních, Čech


Recept na FRIKO z jižních Čech

Recept na FRIKO z jižních Čech je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě FRIKO z jižních Čech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4-5 středních brambor /dle počtu strávníků/, 2-X vajec podle strávníků, 1 kelímek smetany (může být i zakysaná), trochu hl. mouky, trochu mléka, 10 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl, ocet, 3 bobkové listy, trochu soli,trochu cukru. Možné - čerstvé nebo naložené houby nakyselo, kopr, trochu kmínu, kousek klobásy, apod..

FRIKO z jižních Čech
Zvětšit obrázek

Recept na FRIKO z jižních Čech

Recept na FRIKO z jižních Čech:
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 10-15 mm a dáme vařit do osolené vody, aby byly ponořené. Přidáme koření /já koření drtím v hmoždíří a nemusím vybírat mimo bob. listu. Když jsou brambory vařené, až se téměř rozpadají a dá nasekaný kopr, když ho použije, rozkvedlám v mléce lžíci mouky a zavařím do brambor. POZOR.- Kdo dává čerstvé houby přidá je, když je zprvu orestoval. Kysané může vlít s nálevem, ale i bez něho jak je zvyklý. Když použije vejce rozkvedlané, tak je nyní čas k přidání. Moc nerozkvedlat, aby tam plavaly i větší kousky. Zakvedlá smetanu a dochutí solí, octem a trochu cukru. Kdo chce- jako my , uvaří vejce natvrdo a to pak přidá na talíř.

Poznámka k receptu na FRIKO z jižních Čech:
Někde toto jídlo u nás znali jako "FRIKO Pavla Josefa Šafáře"

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu FRIKO z jižních Čech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 26.03.2011
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: 4-5 středních brambor /dle počtu strávníků/, 2-X vajec podle strávníků, 1 kelímek smetany (může být i zakysaná), trochu hl. mouky, trochu mléka, 10 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl, ocet, 3 bobkové listy, trochu soli,trochu cukru. Možné - čerstvé nebo naložené houby nakyselo, kopr, trochu kmínu, kousek klobásy, apod.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na friko z jižních Čech, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na FRIKO z jižních Čech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď FRIKO z jižních Čech

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist