|
Recept na FRIKO z jižních Čech
Recept na FRIKO z jižních Čech je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě FRIKO z jižních Čech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-5 středních brambor /dle počtu strávníků/, 2-X vajec podle strávníků, 1 kelímek smetany (může být i zakysaná), trochu hl. mouky, trochu mléka, 10 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl, ocet, 3 bobkové listy, trochu soli,trochu cukru. Možné - čerstvé nebo naložené houby nakyselo, kopr, trochu kmínu, kousek klobásy, apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na FRIKO z jižních Čech
Recept na FRIKO z jižních Čech: Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 10-15 mm a dáme vařit do osolené vody, aby byly ponořené. Přidáme koření /já koření drtím v hmoždíří a nemusím vybírat mimo bob. listu. Když jsou brambory vařené, až se téměř rozpadají a dá nasekaný kopr, když ho použije, rozkvedlám v mléce lžíci mouky a zavařím do brambor. POZOR.- Kdo dává čerstvé houby přidá je, když je zprvu orestoval. Kysané může vlít s nálevem, ale i bez něho jak je zvyklý. Když použije vejce rozkvedlané, tak je nyní čas k přidání. Moc nerozkvedlat, aby tam plavaly i větší kousky. Zakvedlá smetanu a dochutí solí, octem a trochu cukru. Kdo chce- jako my , uvaří vejce natvrdo a to pak přidá na talíř.
Poznámka k receptu na FRIKO z jižních Čech: Někde toto jídlo u nás znali jako "FRIKO Pavla Josefa Šafáře"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu FRIKO z jižních Čech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 26.03.2011
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 4-5 středních brambor /dle počtu strávníků/, 2-X vajec podle strávníků, 1 kelímek smetany (může být i zakysaná), trochu hl. mouky, trochu mléka, 10 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, sůl, ocet, 3 bobkové listy, trochu soli,trochu cukru. Možné - čerstvé nebo naložené houby nakyselo, kopr, trochu kmínu, kousek klobásy, apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na friko z jižních Čech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na FRIKO z jižních Čech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď FRIKO z jižních Čech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|