|
Recept na Francouzská cibulačka s tousty
Recept na Francouzská cibulačka s tousty je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Francouzská cibulačka s tousty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polévka: 500 g cibule 1 l vody 1 kostka zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína olivový olej, kousek másla sůl, pepř, provensálské koření Toasty: plátky toastového chleba strouhaný sýr (na posypání) máslo (na namazání chleba) sůl dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzská cibulačka s tousty
Recept na Francouzská cibulačka s tousty: Polévka Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálskými bylinkami. Tousty: Chleby jsem nejdřív opekla v toustovači a potom jsem ho potřela máslem, posypala sýrem, lehce osolila a dala rozpéct do trouby.
Poznámka k receptu na Francouzská cibulačka s tousty: Letos jsme byli na dovolené v Prachaticích, hotel Albatros a tam tuhle polévku měli. Chtěla jsem jí potom udělat doma, ale nikde jsem nenašla recept, který by (té vzpomínce) odpovídal. Začala jsem kombinovat několik dostupných návodů na cibulačku a Voila! Výsledek byl na světě. Je to skvělá vzpomínka na léto a jih vhodná na chmurné a vlhkem prolezlé listopadové večery:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzská cibulačka s tousty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: whitecat (Zuzana Mádlová)
- Datum vložení: 04.01.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Polévka: 500 g cibule 1 l vody 1 kostka zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína olivový olej, kousek másla sůl, pepř, provensálské koření Toasty: plátky toastového chleba strouhaný sýr (na posypání) máslo (na namazání chleba) sůl dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzská cibulačka s tousty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzská cibulačka s tousty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzská cibulačka s tousty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|