|
Recept na Focaccia klasická
Recept na Focaccia klasická je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Focaccia klasická budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky, 1 a ½ lžičky soli, 15 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného, 175 ml vody, 75 ml bílého suchého vína, 75 ml olivového oleje. Navrch: 1) Olivový olej, čerstvý rozmarýn, hrubá mořská sůl. 2) Zelené olivy, kousky ančoviček, tymián - nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané. 3) Do těsta lžíce posekaných čerstvých šalvějových lístků a navrch olivový olej, hrubá sůl a celé šalvějové listy. 4) Do těsta 125 g nakrájených černých oliv a lžičku čerstvého tymiánu a navrch černé olivy, tymián a oregano. Existuje spousta variací, můžete navrch zdobit různými sýry (gorgonzola, mozzarella, parmezán,...), prosciuttem (= sušená šunka). Vždy se doplňuje čerstvými bylinkami, olejem a téměř vždy i hrubou solí..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Focaccia klasická
Recept na Focaccia klasická: S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut. Tento chléb chutná nejlépe ještě teplý.
Poznámka k receptu na Focaccia klasická: Naše velmi oblíbená večeře :) Další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Focaccia klasická, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 24.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 1 a ½ lžičky soli, 15 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného, 175 ml vody, 75 ml bílého suchého vína, 75 ml olivového oleje. Navrch: 1) Olivový olej, čerstvý rozmarýn, hrubá mořská sůl. 2) Zelené olivy, kousky ančoviček, tymián - nesolit, ančovičky i olivy jsou dostatečně slané. 3) Do těsta lžíce posekaných čerstvých šalvějových lístků a navrch olivový olej, hrubá sůl a celé šalvějové listy. 4) Do těsta 125 g nakrájených černých oliv a lžičku čerstvého tymiánu a navrch černé olivy, tymián a oregano. Existuje spousta variací, můžete navrch zdobit různými sýry (gorgonzola, mozzarella, parmezán,...), prosciuttem (= sušená šunka). Vždy se doplňuje čerstvými bylinkami, olejem a téměř vždy i hrubou solí.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na focaccia klasická,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Focaccia klasická - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Focaccia klasická
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|