|
Recept na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna
Recept na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna
Recept na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna: Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme ke konci na malé kousky nakrájenou mrkev. Orestujeme a přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, 2 naškrábané stroužky česneku a 10 nasekaných lístků čerstvé bazalky (proti přirozené plynatosti strávníků), 3 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole včetně vody, ve které jsou naloženy. Dolijeme vodou tak, aby byla nad fazole. Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí fazole. Jakmile je fazole uvařena, přidáme naškrábané 4 stroužky česneku, pokud má někdo potřebu zahustit, může zvolit dvě možnosti : č.1-za pomoci ponorného mixeru část fazolí rozmixovat nebo možnost č.2-přidat dvě polévkové lžíce instantní světlé jíšky. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a kdo chce, může dochutit kapkou octa.
Poznámka k receptu na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna: Výborná...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 28.10.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „fazolová blča z oltecu“ aneb fazolová polévka ze starého brna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|