|
Recept na Exotické jehně
Recept na Exotické jehně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Exotické jehně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g jahňacieho mäsa – nakrájať na väčšie kusy 1ks cibuľa – nakrájať na menšie kúsky 3 stručiky cesnaku – nakrájať na tenké plátky 2PL citrónovej šťavy 1ks kurací bujón – rozpustený v cca 700ml vriacej vody 1ČL medu 1ks celá škorica ½ČL mletej sladkej papriky 1ks červená paprika 1ks mrkva 50g hrozienok 2-3PL mletých mandlí – na zahustenie soľ a mleté čierne korenie – podľa chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Exotické jehně
Recept na Exotické jehně: Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na 2PL oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier. Do toho istého hrnca dáme 1PL oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5minút. Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame. Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút. Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút. Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom. Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať. Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.
Poznámka k receptu na Exotické jehně: Pri tvorbe tohto receptu som vychádzala z jedného receptu na marocké jahňacie mäso, ale sama som si ho upravila podľa svojej chuti. Kombinácia chutí je možno nezvyčajná a priznám sa, že ja sama som také niečo skúšala po prvý krát. Ale výsledok bol fantastický!! http://www.gurman.estranky.sk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Exotické jehně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka
- Datum vložení: 20.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 500g jahňacieho mäsa – nakrájať na väčšie kusy 1ks cibuľa – nakrájať na menšie kúsky 3 stručiky cesnaku – nakrájať na tenké plátky 2PL citrónovej šťavy 1ks kurací bujón – rozpustený v cca 700ml vriacej vody 1ČL medu 1ks celá škorica ½ČL mletej sladkej papriky 1ks červená paprika 1ks mrkva 50g hrozienok 2-3PL mletých mandlí – na zahustenie soľ a mleté čierne korenie – podľa chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na exotické jehně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Exotické jehně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Exotické jehně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|