RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů), recepty Elfský Lembas (podle Pána Prstenů), Elfský, Lembas, (podle, Pána, Prstenů)


Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů) je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Elfský Lembas (podle Pána Prstenů) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 lžic mouky 8 lžic cukru 3 lžíce másla (pro začátek; ideální je však kolem 5) 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru (dodá trochu lepší chuť, ale není nutný) 1 lžička skořice (pro správné aroma) troška silné kávy (dle zvážení; u dětí ať rozhodne rodič, ale i tak nepřehánět. stačí jen na ochucení).

Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)
Zvětšit obrázek

Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Recept na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů):
Předehřejte troubu na 175°C (350 F). Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou bílek) a těsto důkladně prohnětete (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Ve výsledku těsto nesmí být sypké. Pozor ale na máslo. Časem se může více rozpustit. Proto je dobré ho předem nechat chvíli na teple. Těsto nechejte hodinu uležet v ledničce. Poté vyválejte a nakrájejte z něj tenké plátky. Ne tlustší než 1 cm (to už jsou opravdu tlusté Lembasy). Potřete je bílkem. Gurmáni mohou přidat navrch hrozinky. Pečte ve středu trouby 20 minut, resp. dokud nezezlátnou. Nenechejte je ztmavnou víc, protože potom zhořknou. Ideální je zlato-hnědá barva, ale to už si každý vyzkouší. Nebojte se tekutější konzistence po vyndání z trouby za tepla. Až Lembasy vychladnou, ztvrdnou a budou křupavé.

Poznámka k receptu na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů):
Doufám, že Vám bude chutnat!! :D

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Elfský Lembas (podle Pána Prstenů), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kejtyy (kejtýý kaulitz)
  • Datum vložení: 27.11.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 12 lžic mouky 8 lžic cukru 3 lžíce másla (pro začátek; ideální je však kolem 5) 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru (dodá trochu lepší chuť, ale není nutný) 1 lžička skořice (pro správné aroma) troška silné kávy (dle zvážení; u dětí ať rozhodne rodič, ale i tak nepřehánět. stačí jen na ochucení)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na elfský lembas (podle pána prstenů), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Elfský Lembas (podle Pána Prstenů) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist