|
Recept na Džem z červeného rybízu
Recept na Džem z červeného rybízu je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Džem z červeného rybízu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg červeného rybízu 70 dkg cukru krupice 2 lžičky mleté skořice 2 lžičky kyseliny citronové 6-8 hřebíčků 5 lžic rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Džem z červeného rybízu
Recept na Džem z červeného rybízu: Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, či jiné nějaké menší, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou. Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Dost pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu. Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.
Poznámka k receptu na Džem z červeného rybízu: Je to výborný doplněk na svíčkovou místo brusinek, do sladkých jídel, místo džemu - využití je široké. Levná a chutná náhražka drahých produktů - domácí výroba, víte co v tom máte....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Džem z červeného rybízu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roxana (Zdena Dolská)
- Datum vložení: 07.04.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg červeného rybízu 70 dkg cukru krupice 2 lžičky mleté skořice 2 lžičky kyseliny citronové 6-8 hřebíčků 5 lžic rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na džem z červeného rybízu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Džem z červeného rybízu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Džem z červeného rybízu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|