|
Recept na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Recept na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec je zařazen v kategorii moučníky - dia a bezlepkové.
K přípravě Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g čirokové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 120 g cukru 1 prášek do pečiva ½ lžičky xanthanu nebo guaru ½ lžičky mleté skořice 1 lžička perníkového koření 1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó 4 lžíce oleje 400 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Recept na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec: Ze všech surovin ručním šlehačem vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Hotový koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Povrch můžeme polít citronovou polevou (moučkový cukr + citronová šťáva), případně jen pocukrujeme. Před podáváním necháme alespoň šest hodin rozležet.
Poznámka k receptu na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec: Do koláče jsem zkusila použít syrovou dýni. Hned po upečení byla z koláče hodně cítit a vše chutnalo tak nějak zeleninově. Za půl dne se ale chutě krásně spojily a koláč je ve výsledku moc dobrý, jemný a vláčný. Do podobných vkládám recept od tejaji, která také používá dýni v syrovém stavu. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 09.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dia a bezlepkové
- Suroviny: 200 g čirokové mouky (Adveni Medical) 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 120 g cukru 1 prášek do pečiva ½ lžičky xanthanu nebo guaru ½ lžičky mleté skořice 1 lžička perníkového koření 1 hrnek jemně nastrouhané dýně hokkaidó 4 lžíce oleje 400 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|