|
Recept na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky
Recept na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
/dýňová omáčka/ malá Hokkaido dýně velká cibule zeleninový bujon Wurtzel obilný slad/cukr (není nutný,dýně je nasládlá - já dala slad jen symbolicky.-) umeocet / jablečný ocet lžička sušené bazalky /marinované tofu/ Tofu natural sezamový olej (2 lžíce) omáčka Tamari (lžíce) med (lžička) + celozrné špaldové vrtulky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky
Recept na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky: Dýni zbavýme "šťopky" a vnitřek se semínky vydlabeme(semena můžeme uchovat ke květnové setbě,klíčivá jsou až několik let). Dýni nemusíme loupat, nakrájíme ji na kostky. V hrnci si osmahneme cibuli na lžíci sezamového oleje a vhodíme dýni. Zalejeme vodou a přidáme kostku bujonu. Po změknutí dýně(cca 15min) vše rozmixujeme tyčovým mixérem (kdo rád kouše,může jen rozšťouchat.-) A dochutíme umeoctem, bazalkou, sladem. Tofu nakrájíme na plátky a naložíme do připravené marinády...marinujeme nejlépe před noc. Na suchou pánev vhodíme tofu i s nálevem a smažíme tak dlouho,dokud se všechna marináda do tofu nevsákne.
Poznámka k receptu na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky: Tuto omáčku můžete konzumovat také jako vynikající polévku,jen k dýni přidáte trochu více vody a ke konci vmícháte zakysanou smetanu,po přidáni smetany už nevařte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Sabinka (Sabina)
- Datum vložení: 16.10.2010
- Počet porcí: asi 6 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: /dýňová omáčka/ malá Hokkaido dýně velká cibule zeleninový bujon Wurtzel obilný slad/cukr (není nutný,dýně je nasládlá - já dala slad jen symbolicky.-) umeocet / jablečný ocet lžička sušené bazalky /marinované tofu/ Tofu natural sezamový olej (2 lžíce) omáčka Tamari (lžíce) med (lžička) + celozrné špaldové vrtulky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|