Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cca 700 g nastrouhané a semen zbavené dýně (Hokkaido) 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě…) Na těsto: Hrnek o objemu ½ l 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) 1 hrnek polohrubé mouky ½ hrnku oleje (slunečnicový) 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) ½ hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) 1 vanilkový cukr 1 zarovnaná PL skořice 4 vejce Citronová kůra a šťáva z 1 citronu Na povrch upečeného koláče: 1 vanilkový cukr + šťáva z 1 pomeranče, nebo citronu (můžeme posypat např. i moučkovým cukrem).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem: Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami. Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 min. Já pekla 20 min na horní a dolní ohřev a pak 10 min. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít. Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba. Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem: čerpala jsem hlavně z receptu tejajky, který přidávám do podobných
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 02.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Cca 700 g nastrouhané a semen zbavené dýně (Hokkaido) 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě…) Na těsto: Hrnek o objemu ½ l 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) 1 hrnek polohrubé mouky ½ hrnku oleje (slunečnicový) 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) ½ hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) 1 vanilkový cukr 1 zarovnaná PL skořice 4 vejce Citronová kůra a šťáva z 1 citronu Na povrch upečeného koláče: 1 vanilkový cukr + šťáva z 1 pomeranče, nebo citronu (můžeme posypat např. i moučkovým cukrem)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
|
|