RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem, recepty Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem, Dýňová, bublanina, borůvkou, citrusovým, přelivem


Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Cca 700 g nastrouhané a semen zbavené dýně (Hokkaido) 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě…) Na těsto: Hrnek o objemu ½ l 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) 1 hrnek polohrubé mouky ½ hrnku oleje (slunečnicový) 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) ½ hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) 1 vanilkový cukr 1 zarovnaná PL skořice 4 vejce Citronová kůra a šťáva z 1 citronu Na povrch upečeného koláče: 1 vanilkový cukr + šťáva z 1 pomeranče, nebo citronu (můžeme posypat např. i moučkovým cukrem).

Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem
Zvětšit obrázek

Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

Recept na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem:
Troubu vyhřejeme na 200°C. Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami. Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 min. Já pekla 20 min na horní a dolní ohřev a pak 10 min. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít. Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba. Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem:
čerpala jsem hlavně z receptu tejajky, který přidávám do podobných

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 02.12.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Cca 700 g nastrouhané a semen zbavené dýně (Hokkaido) 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě…) Na těsto: Hrnek o objemu ½ l 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) 1 hrnek polohrubé mouky ½ hrnku oleje (slunečnicový) 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) ½ hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) 1 vanilkový cukr 1 zarovnaná PL skořice 4 vejce Citronová kůra a šťáva z 1 citronu Na povrch upečeného koláče: 1 vanilkový cukr + šťáva z 1 pomeranče, nebo citronu (můžeme posypat např. i moučkovým cukrem)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist