|
Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory
Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg Brambory 600g Hovězí (nejlépe roštěná) 0,6kg Kysané zelí 150g Sádlo (nenahrazovat olejem!) 250g Cibule Hořčice plnotučná 2 lžíce Hladká mouka Sůl, pepř, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory
Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory: Rozhodl jsem se poprvé udělat domácí kysané zelí. A při hledání receptů jsem narazil na poptávku receptů z něj. Rozhodl jsem se tedy uvést jeden velmi tradiční z Ostravska. Jde o poměrně zdravé jídlo, ale také vydatné pro těžce pracující, jak už to u nás bývá :) Začneme masem, neboť jeho příprava je nejdelší. Z roštěnky nakrájíme plátky a důkladně zubatou paličkou rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme vrstvou hořčice. Na pánvi nebo v hrnci na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a poloříme plátky masa. Orestujeme z obou stran, podlijeme vodou a pod pokličkou pomalu dusíme podle kvality masa (klidně i tři hodiny). Nezapomeňte občas podlét. Ke konci podle potřeby necháme přebytečnou šťávu odpařit, ale mělo by vám zbýt dost na vydatné polití zelí. Nezahušťujeme. Brambory prostě oloupané a na čtvrtky rozkrájené uvaříme v osolené vodě s kmínem. Zelí zbavíme přebytečné šťávy, ale neoplachujeme. Podle chuti možno přidat kmín, osladit či přikyselit. Dobré zelí ale dochucování nepotřebuje. Z mouky a sádla uděláme světlou jíšku. Do horké jíšky přilijeme vodu (neopařte se :) a pod poklíčkou rozvaříme na bešamel střední hustoty. Do bešamelu přidáme brambor nastrouhaný jako na bramborák a zavaříme. Zelí orestujeme a přimícháme bešamel. Na šťouchané brambory naklademe vrstvu zelí, dušeného masa a polijeme šťávou z pod masa. Když se podaří, máte vynikající nedělní oběd, po kterém ovšem žádné sportovní aktivity neplánujte. Doporučený nápoj netřeba snad uvádět. Pokud nebude napoprvé dokonalý, experimentujte s množstvím soli, druhy zelí, hustotou a množstvím bešamelu. Snad se i u vás stane tradičním jídlem, které ponese staré dědictví do budoucnosti. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory: Množství surovin jsem stanovil odhadem, tento recept chce trošku zkušeností. Pokaždé, když ho budete dělat bude lepší a lepší :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Heffy
- Datum vložení: 12.01.2015
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg Brambory 600g Hovězí (nejlépe roštěná) 0,6kg Kysané zelí 150g Sádlo (nenahrazovat olejem!) 250g Cibule Hořčice plnotučná 2 lžíce Hladká mouka Sůl, pepř, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|