|
Recept na Dušená vepřová kýta
Recept na Dušená vepřová kýta je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Dušená vepřová kýta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg Vepřová kýta bez kosti, 1 středně velká cibule, sádlo, máslo, olej, uzený špek, sůl, pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušená vepřová kýta
Recept na Dušená vepřová kýta: Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté celé dno hrnce zhruba do výšky 1 cm. Na tomto rozpáleném tuku kýtu ze všech stran restujeme spolu s vloženou oloupanou cibulí. Pak podlijeme zhruba dvěma deci vody, uzavřeme a dusíme do měkka. Zhruba v půlhodinových intervalech otvíráme "tlakáč", zkoušíme tvrdost/měkkost a popřípadě doléváme vodu. Jakmile je maso měkké, tak jej vyndáme a na prkénku naporcujeme na cca 1 cm plátky. Spolu s výpekem přendáme do kastrolu mírně zaprášíme moukou nebo hotovou suchou, či předem připravenou jíškou. Mouku můžeme také napřed orestovat na sucho na pánvi. Dostatečně provaříme a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Dušená vepřová kýta: Záleží na kvalitě masa! My jsme ho měli z nějaké staré vysloužilé prasnice, protože jsme to dělali 3 hodiny. Výsledek byl ale uspokojivý, jinak bych sem recept nedával. Jako přílohu jsme volili salát z dušeného hlávkového zelí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušená vepřová kýta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 21.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg Vepřová kýta bez kosti, 1 středně velká cibule, sádlo, máslo, olej, uzený špek, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušená vepřová kýta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušená vepřová kýta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušená vepřová kýta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|