Recept na Drůbeží závitek se zeleninou
Recept na Drůbeží závitek se zeleninou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Drůbeží závitek se zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g drůbežího masa vcelku/měla jsem prso z brojlera 450 g dýně Hokkaido/polovina z jedné malé dýně,váha je již bez dužiny 300 g kedlubny/1ks 3 lahůdkové cibulky 6 tence nakrájených plátků česnekového boku 1 lžíce plnotučné hořčice ½ kostky zeleninového bujónu/kdo nechce vynechá 1 lžička oleje+tenký plátek másla na osmažení sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drůbeží závitek se zeleninou
Recept na Drůbeží závitek se zeleninou: 1/4dýně a 1/4kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, zbytek na větší kostky. Na tenké nudličky nakrájíme i 3plátky česnekového boku a na drobná kolečka nakrájíme všechny cibulky. Maso prořízneme na plát a přes folii naklepeme. Po obou stranách vetřeme trochu soli. Plát z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou zeleninou a posypeme částí nakrájené zelené natě z cibulek. Poklademe zbylými 3plátky česnekového boku, zavineme do závitku a závitek utáhneme nití. V hrnci na rozehřátém oleji společně s máslem necháme prudce ze všech stran osmahnout závitek. Závitek z hrnce odložíme stranou a ve výpeku orestujeme do narůžovělé barvy nudličky česnekového boku a bílé části cibulek. Vložíme nazpět závitek, podlijeme ho 200ml horké vody a rozdrobíme bujón. Přiklopíme poklicí a na slabém plameni dusíme 40minut. 15minut před koncem přidáme kostičky zeleniny a zbytek nakrájené cibule, podle potřeby dolijeme trochou horké vody a dodusíme. Z měkkého závitku odstraníme nitě a maso nakrájíme na porce. Šťávu necháme dle potřeby silným varem zredukovat na námi požadovanou hustotu. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Drůbeží závitek se zeleninou: Druh masa můžeme použít libovolný. Kdo bude chtít jen zeleninovou náplň, vynechá uzeninu. Zeleninu do náplně můžeme zvolit podle stavu surovin v domácnosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drůbeží závitek se zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 03.01.2014
- Počet porcí: 3velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 350 g drůbežího masa vcelku/měla jsem prso z brojlera 450 g dýně Hokkaido/polovina z jedné malé dýně,váha je již bez dužiny 300 g kedlubny/1ks 3 lahůdkové cibulky 6 tence nakrájených plátků česnekového boku 1 lžíce plnotučné hořčice ½ kostky zeleninového bujónu/kdo nechce vynechá 1 lžička oleje+tenký plátek másla na osmažení sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drůbeží závitek se zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drůbeží závitek se zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drůbeží závitek se zeleninou
|
|