|
Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekry
Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekry je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Dršťková polévka pro fajnšmekry budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g opraných a předvařených drštek 2 cibule 6-10 stroužků česneku (dle chuti) 10 dkg sádla 15 dkg anglické slaniny (spíše tučnější než libové) 1 nožička paprikové klobásy 6 kostek masoxu 2 bobkobé listy kousek čerstvého zázvoru (asi 2-3 cm) 2 lžičky sladké papriky 1 lžička chilli (dle chuti, kdo má rád ostřejší, dá víc) 3 lžičky gulášového koření 3 lžičky koření maďarský guláš 2 hrsti rozemnuté majoránky pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekry
Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekry: Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na malé kousky pokrájenou paprikovou klobásu a společně dovaříme. Dršťky zcedíme. Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, chilli a gulášové koření, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme (jen velmi krátce, aby paprika nezhořkla!) a zalijeme vývarem z dršťek. Pokud je vývaru málo, dolijeme ještě vroucí vodou. Přidáme pokrájené dršťky, majoránku, pepř a sůl a krátce provaříme. Před koncem varu dochutíme česnekem.
Poznámka k receptu na Dršťková polévka pro fajnšmekry: Pokud použijeme na polévku dršťky čerstvé, musíme je nejdříve řádně očistit a následujícím způsobem povařit - vaříme asi 1/4 hodiny, potom vodu slijeme a dáme čerstvou, znovu povaříme a takto opakujeme nejlépe 2x - 3x. Dále postupujeme podle receptu. Kdo chce méně polévky, přizpůsobí si množství surovin. U nás se vaří ve velkém. Hovězí polévku vaříme dokonce v 10 l hrnci a po vychladnutí dáme do plastových kelímků do mrazáku. Stejně tak dršťkovou. Pak jen vyndáme potřebný počet porcí z mrazáku, rozmrazíme, ohřejeme a je to!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťková polévka pro fajnšmekry, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: duckie
- Datum vložení: 24.04.2011
- Počet porcí: 5 litrů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 900 g opraných a předvařených drštek 2 cibule 6-10 stroužků česneku (dle chuti) 10 dkg sádla 15 dkg anglické slaniny (spíše tučnější než libové) 1 nožička paprikové klobásy 6 kostek masoxu 2 bobkobé listy kousek čerstvého zázvoru (asi 2-3 cm) 2 lžičky sladké papriky 1 lžička chilli (dle chuti, kdo má rád ostřejší, dá víc) 3 lžičky gulášového koření 3 lžičky koření maďarský guláš 2 hrsti rozemnuté majoránky pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťková polévka pro fajnšmekry,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťková polévka pro fajnšmekry - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťková polévka pro fajnšmekry
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|