|
Recept na Dort s karamelovým přelivem
Recept na Dort s karamelovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Dort s karamelovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 1 a 1/2 hrnku polohr. mouky 3/4 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 3 vejce 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa 1 prášek do pečiva Jablka: 3 pevná jablka (ne moučná !) 1/4 hrnku cukru 1/2 hrnku vody 1 lžíce másla špetka skořice Vanilkový krém: 200 g másla 6 lžic ml. cukru 1 vanilkový pudink 250 ml mléka Karamel: 3/4 hrnku krystalového cukru 1/4 hrnku smetany špetka soli 1 lžíce rumu 1/4 hrnku vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s karamelovým přelivem
Recept na Dort s karamelovým přelivem: Korpus: Zapneme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Jablka: Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice. Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krém: V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit. V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Karamel: Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat). Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem.. Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Poznámka k receptu na Dort s karamelovým přelivem: http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s karamelovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iness
- Datum vložení: 29.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 1 a 1/2 hrnku polohr. mouky 3/4 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 3 vejce 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa 1 prášek do pečiva Jablka: 3 pevná jablka (ne moučná !) 1/4 hrnku cukru 1/2 hrnku vody 1 lžíce másla špetka skořice Vanilkový krém: 200 g másla 6 lžic ml. cukru 1 vanilkový pudink 250 ml mléka Karamel: 3/4 hrnku krystalového cukru 1/4 hrnku smetany špetka soli 1 lžíce rumu 1/4 hrnku vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s karamelovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s karamelovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s karamelovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|