RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort s karamelovým přelivem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort s karamelovým přelivem, recepty Dort s karamelovým přelivem, Dort, karamelovým, přelivem


Recept na Dort s karamelovým přelivem

Recept na Dort s karamelovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Dort s karamelovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 1 a 1/2 hrnku polohr. mouky 3/4 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 3 vejce 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa 1 prášek do pečiva Jablka: 3 pevná jablka (ne moučná !) 1/4 hrnku cukru 1/2 hrnku vody 1 lžíce másla špetka skořice Vanilkový krém: 200 g másla 6 lžic ml. cukru 1 vanilkový pudink 250 ml mléka Karamel: 3/4 hrnku krystalového cukru 1/4 hrnku smetany špetka soli 1 lžíce rumu 1/4 hrnku vody.

Dort s karamelovým přelivem
Zvětšit obrázek

Recept na Dort s karamelovým přelivem

Recept na Dort s karamelovým přelivem:
Korpus: Zapneme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Jablka: Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice. Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krém: V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit. V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Karamel: Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat). Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem.. Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.

Poznámka k receptu na Dort s karamelovým přelivem:
http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s karamelovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Iness
  • Datum vložení: 29.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Korpus: 1 a 1/2 hrnku polohr. mouky 3/4 hrnku cukru krupice 3/4 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 3 vejce 1 lžička skořice 2 lžičky kakaa 1 prášek do pečiva Jablka: 3 pevná jablka (ne moučná !) 1/4 hrnku cukru 1/2 hrnku vody 1 lžíce másla špetka skořice Vanilkový krém: 200 g másla 6 lžic ml. cukru 1 vanilkový pudink 250 ml mléka Karamel: 3/4 hrnku krystalového cukru 1/4 hrnku smetany špetka soli 1 lžíce rumu 1/4 hrnku vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s karamelovým přelivem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s karamelovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s karamelovým přelivem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist