|
Recept na Domácí klobásky
Recept na Domácí klobásky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Domácí klobásky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
17 kg vykostěného bůčku, 3 kg zadního hovězího, sůl(40 dkg), 2-3 hlavičky česneku, pepř, kmín, sladká i pálivá paprika, prostě podle chuti, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí klobásky
Recept na Domácí klobásky: Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl ( 2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně promísím a přidávám studenou vodu (3-4 litry). Mezitím pomelu hovězí na jemné šajbě, přidám sůl (2 dkg na 1 kg masa), promíchám a vložím k bůčku a opět pořádně promíchám. Plním do vyšlemovaných střev a takto naplněná střeva uložím přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo. Udím v dobře vytopené udírně při cca 90 °C asi 6 hodin. Klobásky nechám vychladnout a otřu je ubrouskami, aby nebyla tolik cítit mírná hořkost z kouře.
Poznámka k receptu na Domácí klobásky: Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit a proto jsem se rozhodl se podělit s dalšími čtenáři.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí klobásky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 31.01.2010
- Počet porcí: 200 kusů klobásek
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 17 kg vykostěného bůčku, 3 kg zadního hovězího, sůl(40 dkg), 2-3 hlavičky česneku, pepř, kmín, sladká i pálivá paprika, prostě podle chuti, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí klobásky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí klobásky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí klobásky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|