RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí játrová paštika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí játrová paštika, recepty Domácí játrová paštika, Domácí, játrová, paštika


Recept na Domácí játrová paštika

Recept na Domácí játrová paštika je zařazen v kategorii pomazánky. K přípravě Domácí játrová paštika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200g čistého bravčového mäsa bez blán 200g slaniny bez blán 500g hovädzej alebo inej pečene 1 veľká cibuľa 100g masti 2 a pol PL vegety 4 PL sušenej pažítky 3 vajcia 3 dl hovädzí bujón, br.kosti na vývar.

Domácí játrová paštika
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí játrová paštika

Recept na Domácí játrová paštika:
Najprv si pripravíme vývar. Do 1 l vody dáme 2 špikové bravčové kosti tak, aby boli zakryté vodou, hodíme dva hoväzie bujóny s 1 PL vegety. Necháme variť asi 40 minút, neskôr pozbierame vytvorenú penu a necháme vychladnúť. Na panvičke rozpustíme 100g masti /bravčovej, alebo husacej/, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatova. Cibuľa sa nesmie pripáliť, inak bude paštéta horká. Medzitým si zomelieme bravčové mäso, pečeň a slaninu tak, aby sme dosiahli výslednú ružovkastú pastu. Robila som to v klasickom mixéri. Do mäsovej zmesi pridáme precedenú masť - výpek z cibule - cibuľu nepoužijeme. Takto ochutená masť má úžasnú cibuľovú arómu. Pridáme 3 dl vychladnutého vývaru, 1 a pol PL vegety, pažítku a 3 vajcia. Ponorným mixérom všetko dobre premiešame a rozmixujeme na hladkú kašu. Viditeľná by mala byť iba požítka. Mäsová masa by mala mať redšiu konzistenciu, asi ako cestíčko na vyprážanie rezňov. Túto masu plníme do zaváraninových pohárov, iba do polovice ! Dobre uzavrieme. Sterilizujeme/varíme v neustále vrúcej vody 1 a pol hodiny, vodu podľa potreby dolievame tak, aby stále zakrývala paštétu v pohároch - paštéta sa týmto spôsobom uvarí. Po uvarení necháme v tejto vode vychladnúť do druhého dňa. Takto pripravená paštéta je na nerozoznanie od kupovanej, nie tak slaná, bez pridaných konzervantov, teda zdravšia a je výborná. Z tohto množstva mi vyšlo 5 pol litrových pohárov, s tým, že sú naplnené do polovice, čiže cca 1,25 kg paštéty. Paštéta by mala vydržať aj 2 mesiace, ja ju dávam do chladničky, i keď je sterilizovaná, pre istotu, predsa len, je to mäso. Po otvorení vydrží aj 4 dni. Neviem Vám to však presne povedať, lebo u nás tak dlho nikdy nevydržala :) Podávame najlepšie s domácim chlebíkom a čerstvou zeleninkou, hoci na raňajky.

Poznámka k receptu na Domácí játrová paštika:
Zdroj: dávnejšie som si prečítala viacero receptov na internete, z každého som si vzala niečo a vytvorila tento svoj.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí játrová paštika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jules
  • Datum vložení: 27.10.2013
  • Počet porcí: viac ako 1 kg paštéty
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomazánky
  • Suroviny: 200g čistého bravčového mäsa bez blán 200g slaniny bez blán 500g hovädzej alebo inej pečene 1 veľká cibuľa 100g masti 2 a pol PL vegety 4 PL sušenej pažítky 3 vajcia 3 dl hovädzí bujón, br.kosti na vývar
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí játrová paštika, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí játrová paštika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí játrová paštika

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist