|
Recept na Domácí chléb bez hnětení
Recept na Domácí chléb bez hnětení je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Domácí chléb bez hnětení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek žitné mouky 3 hrnky hladké mouky 1 lžička kmínu 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžička octa 2 hrnky studené vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí chléb bez hnětení
Recept na Domácí chléb bez hnětení: A promícháme, vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupnů a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem. Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupnů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.
Poznámka k receptu na Domácí chléb bez hnětení: Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý. Doporučuji plný hrnek 1/4 litru. Trošku jsem recept upravil!! 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí chléb bez hnětení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Podle velikosti hrnků
- Datum vložení: 27.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 hrnek žitné mouky 3 hrnky hladké mouky 1 lžička kmínu 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžička octa 2 hrnky studené vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí chléb bez hnětení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí chléb bez hnětení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí chléb bez hnětení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|