Recept na Domácí Carpaccio z panenky
Recept na Domácí Carpaccio z panenky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Domácí Carpaccio z panenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová panenka 1 kg třtinového cukru 1 kg hrubé soli špetka kakaa špetka skořice rozmarýn šalvěj estragon tymián celý pepř hřebíček bobkový list.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí Carpaccio z panenky
Recept na Domácí Carpaccio z panenky: Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme najemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme. Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu solno-cukrové směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní. Po 15ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.
Poznámka k receptu na Domácí Carpaccio z panenky: Tole je bezvadný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom si neudělat krach peněženky :-) Musím podotknout, že jsem se trochu obávala výsledku. 15 dní jsem vydržela nekoukat a opravdu je to veliká šmakuláda !!! Zkuste sami...a pak mi řekněte ,-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí Carpaccio z panenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: holka ze severu
- Datum vložení: 09.09.2012
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřová panenka 1 kg třtinového cukru 1 kg hrubé soli špetka kakaa špetka skořice rozmarýn šalvěj estragon tymián celý pepř hřebíček bobkový list
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí carpaccio z panenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí Carpaccio z panenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí Carpaccio z panenky
|
|