|
Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví
Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 středních oloupaných syrových brambor, 10 očištěných mrkví, 1 velkou cibuli, 2 větší stroužky česneku, několik lžic smetany, 1 mírně vrchovatá lžička indického koření-lze nahradit:koriandr+zázvor+kmín+skořice+pepř bílý a smíchat, pažitku, olej-nebo máslo, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví
Recept na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví: Všechny ingredience si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, česnek propasírujeme. Do hrnce si dáme olej(máslo) a až bude horký osmažíme na něm cibulku, aby byla stále do světla, pak přidáme brambory, mrkve, česnek a chvilku promíchané smažíme. Potom zalijeme vodou, tak do 3/4 obsahu míchaných brambor, přidáme koření, sůl a dusíme, až jsou brambory i mrkev měkké. Pokud nám zbyde z brambor nějaký vývar, tak ho scedíme a přidáme pažitku, pár lžic smetany a je-li třeba dosolíme.
Poznámka k receptu na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví: Recept je z časopisu Glanc a je od herečky Lucie Benešové, která je mimo jiné známá jako velká gurmetka! Říká jim Úžasné bramborky-není to překlep a dají se jíst jako příloha, nebo samotné, třeba se salátem. A´t už děláme jakékoliv množství těchto brambor, vždy musí být počet brambor shodný s počtem mrkví a pokud nechcete použít smetanu, jde to i bez ní, ale ona krásně ty brambory zjemní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 30.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 10 středních oloupaných syrových brambor, 10 očištěných mrkví, 1 velkou cibuli, 2 větší stroužky česneku, několik lžic smetany, 1 mírně vrchovatá lžička indického koření-lze nahradit:koriandr+zázvor+kmín+skořice+pepř bílý a smíchat, pažitku, olej-nebo máslo, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobré bramborky s indickým kořením a mrkví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|