|
Recept na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou
Recept na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), 1 lžíce malinového džemu, 1/2 citronu(raději bio), sůl, 1 masox-nemusí být..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou
Recept na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou: Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu. Maso otáčíme a přilijeme vodu. Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky. Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme. Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí, na talíři ozdobíme 1 lžící malinového džemu a kolečkem citronu, aby byla chuť i vizáž podle naší představy.
Poznámka k receptu na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou: Neměli jsme dlouho svíčkovou a neměla jsem hovězí maso, nahradila jsem tudíž vepřovým a chuťově pěkně vyšperkovala. Moc jsme si pochutnali, bylo to s knedlíkama.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 10.08.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), 1 lžíce malinového džemu, 1/2 citronu(raději bio), sůl, 1 masox-nemusí být.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divoké vepřové maso se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|