|
Recept na Divočáček na bylinkách
Recept na Divočáček na bylinkách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Divočáček na bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 kila z kaňoura (kus hřbetu jsem měla) na marinádu: 4 PL majonézy 4 PL červeného vína 2 PL oleje dvě plné hrsti čerstvých bylinek (užila jsem libeček, petržel, citronový tymián, šalvěj) 1 KL koření na divočinu 1 KL sušeného česneku sůl, pepř 3 střední cibule na drobno olej na osmahnutí 1 kostka extra bujonu (bez toho glutamátového švajnerajnu) 1 vrchovatá PL hladké mouky vřelá voda na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Divočáček na bylinkách
Recept na Divočáček na bylinkách: Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z Majolky®, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme, ale né jako Bydžovská v komedii, kdy otočila celý pekáč:-)) V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli na drobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí do měkka. Když je třeba, během pečení polijeme a nebo dolijeme vodu. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 PL mouky a vmícháme do šťávy. Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany. Podávala jsem s kuskusem, připraveným dle návodu na krabici. Jen jsem do něj přidala usekanou jarní cibulku a pažitku.
Poznámka k receptu na Divočáček na bylinkách: V kastrolu je masa víc, jsou to kuřecí filátka, protože kaňourek byl pro miláčka, my tři grácie jsme si daly radši ptáka ze dvorka ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divočáček na bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 08.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 3/4 kila z kaňoura (kus hřbetu jsem měla) na marinádu: 4 PL majonézy 4 PL červeného vína 2 PL oleje dvě plné hrsti čerstvých bylinek (užila jsem libeček, petržel, citronový tymián, šalvěj) 1 KL koření na divočinu 1 KL sušeného česneku sůl, pepř 3 střední cibule na drobno olej na osmahnutí 1 kostka extra bujonu (bez toho glutamátového švajnerajnu) 1 vrchovatá PL hladké mouky vřelá voda na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divočáček na bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divočáček na bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divočáček na bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|