Recept na Demikát - lahodná polévka z haluškovice
Recept na Demikát - lahodná polévka z haluškovice je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Demikát - lahodná polévka z haluškovice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l slaného vývaru z vaření halušek (haluškovice) 100 g brynzy 150 g cottage 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti 100 ml smetany ke šlehání 100 g plátků anglické slaniny případně jíška na zahuštění petrželka pepř špetka mletého kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Demikát - lahodná polévka z haluškovice
Recept na Demikát - lahodná polévka z haluškovice: Do horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme. Prošleháváme metlou a hlídáme, aby polévka nevzkypěla. Poté podle chuti zahustíme jíškou nebo světlou jíškou instantní (nemusí být) a provaříme. Plátky slaniny opečeme na suché pánvi dokřupava a při servírování jimi poklademe povrch polévky. Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a krutony.
Poznámka k receptu na Demikát - lahodná polévka z haluškovice: Recept pochází z výstřižku z jakéhosi poměrně nedávno publikovaného časopisu a je trochu upravený(pomazánkové máslo namísto původní zakysané smetany, například).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Demikát - lahodná polévka z haluškovice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 19.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 l slaného vývaru z vaření halušek (haluškovice) 100 g brynzy 150 g cottage 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti 100 ml smetany ke šlehání 100 g plátků anglické slaniny případně jíška na zahuštění petrželka pepř špetka mletého kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na demikát - lahodná polévka z haluškovice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Demikát - lahodná polévka z haluškovice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Demikát - lahodná polévka z haluškovice
|
|