|
Recept na Cuketové zelí dušené II.
Recept na Cuketové zelí dušené II. je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Cuketové zelí dušené II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší přerostlejší cuketa 1 větší jablko 1 větší cibule 100 g slaniny-použila jsem gazdovskou 1 PL oleje 2 KL celého kmínu 2 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru sůl, cukr, ocet, trochu mletého pepře.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketové zelí dušené II.
Recept na Cuketové zelí dušené II.: Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej dáme kmín, cibuli společně se slaninou a necháme osmahnout do světležluté barvy. Přidáme nevymačkanou cuketu s jablkem, osolíme, přidáme ocet, zázvor, promícháme a za občasného zamíchání necháme cca 6-10minut odpařit tekutinu. Dle své chuti dochutíme cukrem, solí, octem, kdo má rád, může trochu opepřit, vypneme sporák a můžeme podávat. Tato velice chutná příloha se hodí k různě upraveným masům, nebo plněným bramborovým knedlíkům.
Poznámka k receptu na Cuketové zelí dušené II.: Dušené cuketové zelí už zde je, já Vám přidávám svou variantu bez mouky, která nám také chutná a kterou, pokud není cuketa dělávám ze zelí hlávkového i kysaného. http://www.toprecepty.cz/recept/21786-cuketove-zel...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketové zelí dušené II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 větší přerostlejší cuketa 1 větší jablko 1 větší cibule 100 g slaniny-použila jsem gazdovskou 1 PL oleje 2 KL celého kmínu 2 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru sůl, cukr, ocet, trochu mletého pepře
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketové zelí dušené ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketové zelí dušené II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketové zelí dušené II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|