|
Recept na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou
Recept na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého vepřového masa, 1 větší cuketa(nebo 2 menší), 100-150 ml smetany 31%, 2 cibule, 1 vejce, citronová šťáva z půlky citronu, 1 hrstička umíchaného koření: bazalka, estragon, saturejka, majoránka, rozmarýn, yzop, tymián, pepř, kopr, pažitka, libeček-každého tak půl lžičky, máslo, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou
Recept na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou: Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme maso, všechno koření, osolíme a opékáme, až je maso měkké, necháme ho zchladit. Připravíme si cuketu, podélně rozpůlíme, vydlabeme(vydlabanou masu jsem použila do polévky, ale může se použít i do masa, nebo jen tak volně do pekáčku. Do zchladlého masa dáme vejce, šťávu z citronu, osolíme vnitřek vydlabaných cuket a naplníme masovou směsí. Do zapékací mísy dáme roztavit kousíček másla, kterým vytřeme mísu, na cukety položíme slabé plátečky másla a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení, kdy je maso dohněda, nalijeme přes cukety smetanu a necháme chvíli dopéct-cuketa je smetanou zjemnělá, šťavnatá a má i šťávu!
Poznámka k receptu na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou: Recept mám nějaký ten rok v mé psané kuchařce a dělali to tak příbuzný z Německa, nám moc chutná. Příloha byla bramborové pyré, ale brambory asi nebyly vhodné, pyré bylo dost řídké, příště dám samotné brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 12.10.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého vepřového masa, 1 větší cuketa(nebo 2 menší), 100-150 ml smetany 31%, 2 cibule, 1 vejce, citronová šťáva z půlky citronu, 1 hrstička umíchaného koření: bazalka, estragon, saturejka, majoránka, rozmarýn, yzop, tymián, pepř, kopr, pažitka, libeček-každého tak půl lžičky, máslo, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketa plněná kořeněným vepřovým masem, přelitá smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|