RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Čtyřrohý multikoláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Čtyřrohý multikoláč, recepty Čtyřrohý multikoláč, Čtyřrohý, multikoláč


Recept na Čtyřrohý multikoláč

Recept na Čtyřrohý multikoláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Čtyřrohý multikoláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kynuté těsto: 1/2 kostky droždí, 20 dkg polohrubé mouky, 30 dkg hladké mouky, 2 žloutky, ¼ l vlažného mléka, 10 dkg cukru moučky, špetka soli, 10 dkg sádla, 1 lžíce rumu Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vejce, 1 van. cukr, 3 PL moučkového cukru, rozinky Švestková náplň: ¼ kg povidel , trochu rumu, 1 lžičku skořice Maková náplň: 7 dkg máku, 1,5 dcl mléka, 4 dkg cukru, 1 dkg másla.

Čtyřrohý multikoláč
Zvětšit obrázek

Recept na Čtyřrohý multikoláč

Recept na Čtyřrohý multikoláč:
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny přísady si připravíme do mísy a ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a rozmícháme žloutky. Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto. Můžeme použít hnětač, ale dostatečně dlouho, až se opravdu těsto odlepuje od stěn. Pak ho posypeme trochou mouky a necháme hodinu kynout. Pokud máme domácí pekárnu, lze těsto zadělat bezpracně v ní. Než nám těsto vykyne, připravím si všechny náplně. Tvarohovou náplň uděláme smícháním všech surovin dohromady a na závěr přidáme rozinky. Švestková povidla rozmícháme se lžící rumu a skořicí. Makovou náplň připravíme, tak, že namletý mák podlijeme mlékem a chvíli povaříme. Pak přidáme cukr a tuk. Na pomoučněném vále (nebo přímo ve vyšším pekáči) si rozválíme asi 2/3 těsta. Třetinu těsta si dáme stranou na mřížku. Rozválené těsto přendáme na pekáč a ze zbylého kousku si vyválíme dlouhé válečky a tvoříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut. Poté naplníme jednotlivé čtverečky střídavě náplněmi. Okraje těsta a mřížku potřeme vajíčkem a dáme péci na 180°C asi tak na 40 minut.

Poznámka k receptu na Čtyřrohý multikoláč:
Krásný a vtipně vyzdobený koláč. Jen bych změnila kategorii - moučníky. Postup je pro ruční zpracování těsta, nikoliv pro DP. +12.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čtyřrohý multikoláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kroupovka (Květa)
  • Datum vložení: 18.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Kynuté těsto: 1/2 kostky droždí, 20 dkg polohrubé mouky, 30 dkg hladké mouky, 2 žloutky, ¼ l vlažného mléka, 10 dkg cukru moučky, špetka soli, 10 dkg sádla, 1 lžíce rumu Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vejce, 1 van. cukr, 3 PL moučkového cukru, rozinky Švestková náplň: ¼ kg povidel , trochu rumu, 1 lžičku skořice Maková náplň: 7 dkg máku, 1,5 dcl mléka, 4 dkg cukru, 1 dkg másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čtyřrohý multikoláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čtyřrohý multikoláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čtyřrohý multikoláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist