|
Recept na Cockove karbanatky s bulgurem
Recept na Cockove karbanatky s bulgurem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cockove karbanatky s bulgurem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 hrnku cervene cocky 1 hrnek jemneho bulguru 4 hrnky vyvaru (nebo bujon + voda) 1 velka cibule 2 strouzky cesneku 2 lzice rajskeho protlaku 1 lzice harissa pasty 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka mlete papriky hrst cerstveho koriandru hrst cerstve hladkoliste petrzelky sul a pepr olivovy olej hrnek = 200 ml.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cockove karbanatky s bulgurem
Recept na Cockove karbanatky s bulgurem: Cocku zalijeme vyvarem, privedeme k varu a 20 minut varime (voda by mela byt temer vsechna vyvarena, cocka kasovite konzistence). Pote odstavime, prisypeme bulgur, promichame a prikryte nechame cca 15 minut odpocinout, do zmeknuti bulguru. Mezitim si na olivovem oleji orestujeme drobne pokrajenou cibuli, pridame cesnek, rajsky protlak, harissu a promichame. Prisypeme rimsky kmin, mletou papriku, pepr, promichame a odstavime. Nakonec vmichame nadrobno pokrajene bylinky, cocku s bulgurem a vse radne spojime. Pripadne dochutime soli a peprem. Ze vznikle smesi tvarujeme karbanatky (nebo jine tvary), ktere muzeme ihned podavat s libovolnym salatem a dipem, nebo je (jako ja) vyrovname na plech a z kazde strany cca 5 minut zapeceme (funkce gril). Po zapeceni budou karbanatky lehce krupave na povrchu. Se smesi se velmi dobre pracuje, pekne drzi tvar. Ja jsem karbanatky ladila do arabskeho stylu, pouzite koreni je mozne nahradit napriklad tymianem, oreganem nebo majorankou. Urcite by bylo mozne pridat i syr. Variant je mnoho.
Poznámka k receptu na Cockove karbanatky s bulgurem: castecna inspirace na http://www.carte-du-jour.blogspot.co.il/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cockove karbanatky s bulgurem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 19.04.2013
- Počet porcí: 28 ks (1 velky plech)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1,5 hrnku cervene cocky 1 hrnek jemneho bulguru 4 hrnky vyvaru (nebo bujon + voda) 1 velka cibule 2 strouzky cesneku 2 lzice rajskeho protlaku 1 lzice harissa pasty 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka mlete papriky hrst cerstveho koriandru hrst cerstve hladkoliste petrzelky sul a pepr olivovy olej hrnek = 200 ml
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cockove karbanatky s bulgurem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cockove karbanatky s bulgurem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cockove karbanatky s bulgurem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|