|
Recept na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky
Recept na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g červené čočky 3 ks brambor 2 mrkve 1 cibule 1 bobkový list 5 stroužků česneku 100 ml smetany na šlehání 1 zarovnaná KL hladké mouky Sůl, mletý zázvor, rozmarýn – po špetce a dle chuti 5 kusů hřebíčku 3 PL vaječného koňaku 1 pikantní klobása (ostravská např.) 1,5 l vývaru (ideálně uzený nebo zeleninový).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky
Recept na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky: Zeleninu očistíme, oloupeme. Brambory nakrájíme na drobné kostky, mrkev na půlkolečka, klobásku na kolečka. Do cibule napícháme hřebíček. Do vroucího vývaru vložíme čočku, brambory, klobásu, mrkev, cibuli a celé stroužky česneku. Přidáme ostatní koření a velmi pomalým varem perlíme cca 12 minut. Vyjmeme cibuli a bobkový list. Ve smetaně rozšleháme mouku a pomalu vlijeme do polévky, ještě mírně provaříme asi 10 minut. Odstavíme z plotýnky, vlijeme koňak, necháme asi 5 minut propojit chutě, pak případně dochutíme dle sebe a ještě 5 minut necháme stát. Polévká je jemné, smetanové chuti, hustá a ne těžká. Voní velice příjemně. Po 3 hodinách rozležení je ještě lepší – slova mého manžela, který si šel přidat.
Poznámka k receptu na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky: Vaječný koňak jsme dostali jako ne zrovna vítaný dárek, ale přece ho nevyliju. Takže jsem hledala různé recepty, moučníky jsem už nechtěla. Narazila jsem na tento recept Tejajky a děkuju za svolení podle něj uvařit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 29.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250 g červené čočky 3 ks brambor 2 mrkve 1 cibule 1 bobkový list 5 stroužků česneku 100 ml smetany na šlehání 1 zarovnaná KL hladké mouky Sůl, mletý zázvor, rozmarýn – po špetce a dle chuti 5 kusů hřebíčku 3 PL vaječného koňaku 1 pikantní klobása (ostravská např.) 1,5 l vývaru (ideálně uzený nebo zeleninový)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočková polévka s vaječným koňakem podle tejajky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočková polévka s vaječným koňakem podle Tejajky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|