|
Recept na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem
Recept na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
85g červené čočky (masoor dal) 85g oloupané půlené cizrny (channa dal) 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nakrájená nadrobno 2-3 zelené feferonky, nakrájené 2 lžičky česnekové pasty 2 lžičky zázvorové pasty 1 lžička mletého římského kmínu 600 ml vlažné vody 1 lžička soli 1 lžíce nakrájené máty 1 lžíce nakrájených koriandrových listů 55g neslaného ásla 1 zelená feferonka a 1 malé rajče, odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem
Recept na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem: 1) Properte společně čočku s cizrnou, dokud neteče čistá voda a ponechte je 30 minut nabobtnat. 2) Na středním ohni rozpalte středně velký, nejlépe nepřilnavý hrnec a poté přideje olej. Přidejte cibuli, feferonky, česnekovou a zázvorovou pastu. Smažte tuto směs, dokud nezačně hnědnout. 3)Sceďte čočku s cizrnou a přidejte je k cibulové směsi společně s kmínem. Snižte oheň na minimum a smažte 2-3 minuty, poté přilejte vodu. Přiveďte to k varu, snižte plamen na minimum, přiklopte a 25-30minut poduste. 4) Vmíchejte sůl, mátu, koriandr a máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí, poté sundejte z hořáku. Podávejte horké, ozdobené proužky feferonek a rajčat.
Poznámka k receptu na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 13.02.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 85g červené čočky (masoor dal) 85g oloupané půlené cizrny (channa dal) 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nakrájená nadrobno 2-3 zelené feferonky, nakrájené 2 lžičky česnekové pasty 2 lžičky zázvorové pasty 1 lžička mletého římského kmínu 600 ml vlažné vody 1 lžička soli 1 lžíce nakrájené máty 1 lžíce nakrájených koriandrových listů 55g neslaného ásla 1 zelená feferonka a 1 malé rajče, odjadřené a nakrájené na julienne proužky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|