|
Recept na Čínská klasika sladkokyselá ryba
Recept na Čínská klasika sladkokyselá ryba je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Čínská klasika sladkokyselá ryba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g rybie filety marinada:1 lyzica lahka soja omacka 1 lyzica ryzove vino 1/2 lyzicky 5 koreni zmes 2 lyzice maizena 1 vajicko na obalovanie olej na vysmážanie omacka: 4 lyzice ananásová šťava 4 lyzice voda 2 lyzice ryzovy ocot alebo biely jemny( len jedna) 2 lyzice lahka soja omacka 2 lyzice kečup 2 lyzice ryzove vino shaoxing alebo polosladke desertne 1 lyzica cukor práškový zelenina: 1 cm zazvor cerstvy 1 cibula mala 3 jarna cibulka 1 paprika masita 150 gananasove kusky 100 g fazulove klicky ( mungo ) 1 strucik cesnak sol,mleté čierne korenie 2 lyzice olej rastlinny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čínská klasika sladkokyselá ryba
Recept na Čínská klasika sladkokyselá ryba: 1-Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni ( to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie).Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut. 2-Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja.Hotove odlozime na papierovu servitku . 3-V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu , vodu, stavu z ananasoveho kompotu ( ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, ( slovensky je moc ostry , jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke ),Odlozime na stranu. 4-Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak.Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku ( masitu ) a jarnu cibulku . Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava.Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky ( nemusia byt). 5-Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou.
Poznámka k receptu na Čínská klasika sladkokyselá ryba: Tento recept sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacny rybaci fillet marinovany v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská klasika sladkokyselá ryba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 500 g rybie filety marinada:1 lyzica lahka soja omacka 1 lyzica ryzove vino 1/2 lyzicky 5 koreni zmes 2 lyzice maizena 1 vajicko na obalovanie olej na vysmážanie omacka: 4 lyzice ananásová šťava 4 lyzice voda 2 lyzice ryzovy ocot alebo biely jemny( len jedna) 2 lyzice lahka soja omacka 2 lyzice kečup 2 lyzice ryzove vino shaoxing alebo polosladke desertne 1 lyzica cukor práškový zelenina: 1 cm zazvor cerstvy 1 cibula mala 3 jarna cibulka 1 paprika masita 150 gananasove kusky 100 g fazulove klicky ( mungo ) 1 strucik cesnak sol,mleté čierne korenie 2 lyzice olej rastlinny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská klasika sladkokyselá ryba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská klasika sladkokyselá ryba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská klasika sladkokyselá ryba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|