|
Recept na Čína se zázvorem a medem
Recept na Čína se zázvorem a medem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čína se zázvorem a medem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g kuřecích prsíček 200 g pórku 150 g červené papriky 100 ml oleje + 2 lžíce 50 ml sladké sojové omáčky 2 lžíce sojové omáčky klasik Na marinádu: 2 lžičky zázvoru 2 lžičky směsi \"sečuánská pánev\" 1/2 lžičky soli 1 lžíce medu 2 lžíce solamylu 1 vejce 300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu 1 lžička zázvoru 1 lžička medu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čína se zázvorem a medem
Recept na Čína se zázvorem a medem: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme). Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme. Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme. Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky :-)
Poznámka k receptu na Čína se zázvorem a medem: Díky za skvělý recept. Zázvor dá jídlu vynikající chuť, kterou jsem dříve neznal. Bylo to tak dobré, že po dnešním vydařeném obědu jsem ještě naložil jednu várku do lednice na zítřek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čína se zázvorem a medem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: duckie
- Datum vložení: 01.05.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 600 g kuřecích prsíček 200 g pórku 150 g červené papriky 100 ml oleje + 2 lžíce 50 ml sladké sojové omáčky 2 lžíce sojové omáčky klasik Na marinádu: 2 lžičky zázvoru 2 lžičky směsi \"sečuánská pánev\" 1/2 lžičky soli 1 lžíce medu 2 lžíce solamylu 1 vejce 300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu 1 lžička zázvoru 1 lžička medu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čína se zázvorem a medem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čína se zázvorem a medem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čína se zázvorem a medem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|