|
Recept na Cibulajda netradičně
Recept na Cibulajda netradičně je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Cibulajda netradičně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí 6 menších žampionů 4 rajčátka z konzervy+ nálev 3 menší větvičky čerstvé rozmarýny 1 kostka zeleninového bujónu čerstvé nasekané bylinky 2 cm silný plátek másla 3 dl bílého vína na vložku do polévky: na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku pár hoblinek tvrdého sýra odškrábnutého škrabkou na zeleninu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cibulajda netradičně
Recept na Cibulajda netradičně: Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2minuty promícháváme. Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15minut. Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.
Poznámka k receptu na Cibulajda netradičně: Je to hrozné, ale je to tak. Další zbytková improvizace:-)Všechny cibule se nějak v šupleti domluvily, že začnou vyrůstat, půl plechovky rajčat od nedávného vaření v lednici, pár maličkých žampionků vedle a trocha vínka ze kterého se už pomalu začínala křivit huba. No co s tím, tak šup do hrnce a v závěru už nebylo třeba žádné dochucování. Polévečka byla príma:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cibulajda netradičně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.05.2012
- Počet porcí: 4...
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 10 velkých stroužků česneku 6 velkých cibulí 6 menších žampionů 4 rajčátka z konzervy+ nálev 3 menší větvičky čerstvé rozmarýny 1 kostka zeleninového bujónu čerstvé nasekané bylinky 2 cm silný plátek másla 3 dl bílého vína na vložku do polévky: na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku pár hoblinek tvrdého sýra odškrábnutého škrabkou na zeleninu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cibulajda netradičně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cibulajda netradičně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cibulajda netradičně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|