|
Recept na Chřestovo-kuřecí kokotky
Recept na Chřestovo-kuřecí kokotky je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Chřestovo-kuřecí kokotky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g zeleného chřestu 1 větší uvařená kuřecí prsa 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 80 g nastrouhaného sýra / např. parmazán, nebo Gouda - podle chuti / menší hrst hladkolisté petrželky citronová šťáva 1 lžička pomerančové hořčice 1 lžička cukru sůl čerstvě mletý bílý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chřestovo-kuřecí kokotky
Recept na Chřestovo-kuřecí kokotky: Z chřestu odstraníme konce a ulomíme hlavičky. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme citronovou šťávu, cukr a vložíme chřestové hlavičky. Necháme je přejít varem a vyndáme. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme vařit " na skus ". V menším kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, chvíli ji zasmažíme a zalijeme mlékem. Rozšleháme, přivedeme k varu, osolíme a za častého míchání povaříme cca 15 minut. Ochutíme pepřem, hořčicí a kapkou citronové šťávy. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostky a společně s chřestem a petrželkou vmícháme do bešamelu. Čtyři hlavičky si necháme na ozdobu. Směs rozdělíme do zapékacích misek / kokotek /, posypeme sýrem a zapečeme v troubě nebo pod grilem. Na závěr ozdobíme hlavičkami chřestu.
Poznámka k receptu na Chřestovo-kuřecí kokotky: srettka:, díky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chřestovo-kuřecí kokotky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 03.07.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: 300 g zeleného chřestu 1 větší uvařená kuřecí prsa 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 80 g nastrouhaného sýra / např. parmazán, nebo Gouda - podle chuti / menší hrst hladkolisté petrželky citronová šťáva 1 lžička pomerančové hořčice 1 lžička cukru sůl čerstvě mletý bílý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chřestovo-kuřecí kokotky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chřestovo-kuřecí kokotky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chřestovo-kuřecí kokotky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|