|
Recept na Chodské koláče
Recept na Chodské koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Chodské koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky, 1 kg hrubé mouky, 2 kg polohrubé mouky, 1 kg másla, 80 dkg cukru krupice, 24 vajec, 1/4 l rumu, kůra ze 2 citronů, 1/4 l smetany, 4 dkg soli,32 dkg droždí, mléko a cukr na kvásek náplň: 6 kg tvarohu, 18 vajec, 2 vanilkové pudinky, 1 kg cukru, citronová kůra, rum a smetana dle potřeby (bílky ušlehat na sníh) náplň povidlová: povidla, rum na zředění náplň maková: mák, cukr, vanilk. cukr, skořice, rum. perníčky, mléko 1 vejce na obrubky zdobení:rozinky namočené na noc v rumu,mandlové lupínky na polití:2 šlehačky,10 dkg cukru,šťáva z 1 citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chodské koláče
Recept na Chodské koláče: Z droždí, teplého mléka a cukru připravíme kvásek, po vzejití vše důkladně propracujeme, až se tvoří na těstě puchýře. Po vykynutí oddělujeme 21 dkg bochánky, které vyvalujeme na peč. papíru dokulata. Prsty vyznačíme obrubky, které pomažeme rozkvedlaným vajíčkem. Pak rozetřeme tvaroh. náplň (3 lžíce na koláč), která nesmí být ani řídká, ani hustá, prostě aby šla dobře roztírat. Na to sáčkem s hubičkou zdobíme, neboli "merhujeme" vzory makovou náplní a povidly. Ozdobíme rozinkami a mandlemi. Po upečení ještě horké poléváme šlehačkou s citr. a cukrem nebo po vychladnutí zdobíme našlehanou šlehačkou.
Poznámka k receptu na Chodské koláče: Tuto akci provádíme 1 za rok a to se ségrou a maminkou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chodské koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jajine
- Datum vložení: 05.07.2010
- Počet porcí: 35 ks koláčů průměr 30 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 1 kg hladké mouky, 1 kg hrubé mouky, 2 kg polohrubé mouky, 1 kg másla, 80 dkg cukru krupice, 24 vajec, 1/4 l rumu, kůra ze 2 citronů, 1/4 l smetany, 4 dkg soli,32 dkg droždí, mléko a cukr na kvásek náplň: 6 kg tvarohu, 18 vajec, 2 vanilkové pudinky, 1 kg cukru, citronová kůra, rum a smetana dle potřeby (bílky ušlehat na sníh) náplň povidlová: povidla, rum na zředění náplň maková: mák, cukr, vanilk. cukr, skořice, rum. perníčky, mléko 1 vejce na obrubky zdobení:rozinky namočené na noc v rumu,mandlové lupínky na polití:2 šlehačky,10 dkg cukru,šťáva z 1 citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chodské koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chodské koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chodské koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|