|
Recept na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím
Recept na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na knedlíky potřebujeme: 3/4 kg syrových brambor, 1 vajíčko, 1/4 kg hrubé mouky, sůl k Na zelí potřebujeme 5 velkých cibulí Sáček kysaného zelí Lžíci sádla Sůl, cukr, mletý kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím
Recept na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím: Oškrábané brambory nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vylouhovanou vodu, osolíme a přidáme vejce a hrubou mouku. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odležet. Pak polévkovou lžící namočenou ve vodě vykrajujeme knedlíky a házíme je do vroucí osolené vody. Podle velikosti vaříme asi 10 minut. Knedlíky ve vodě opatrně mícháme vařečkou, aby se nám nepřilepily ke dnu.. Cibulové zelí si připravíme tak, že na sádle zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, necháme samostatně asi 3 minut dusit, potom přidáme pokrájené kysané zelí (bez kyselého nálevu), ochutíme cukrem, solí a mletým kmínem a za podlévání dusíme, až je zelí měkké. Pokud se nám voda sama nevyvařila, zbytek slijeme a dochutíme cukrem nebo octem. Chlupaté knedlíky a zelí doplníme samozřejmě masem, nejlépe uzeným, a vše bohatě posypeme osmaženou cibulkou.
Poznámka k receptu na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím: Nadjo, mouky jsem uvedla čtvrt kila, ale dávám jí tolik, abych "uhňahňala" malé tenisáky a ty pak rozkrojím napůl.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 06.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Na knedlíky potřebujeme: 3/4 kg syrových brambor, 1 vajíčko, 1/4 kg hrubé mouky, sůl k Na zelí potřebujeme 5 velkých cibulí Sáček kysaného zelí Lžíci sádla Sůl, cukr, mletý kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chlupáči s uzeným a cibulovým zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|