|
Recept na Chlebohousky alias chlebánky
Recept na Chlebohousky alias chlebánky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Chlebohousky alias chlebánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 hrnky hladké mouky 1/4 lžičky sušeného droždí 3 lžičky soli 1,5 hrnku vody na posypání kmín, semínka, hrubá sůl...dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chlebohousky alias chlebánky
Recept na Chlebohousky alias chlebánky: Mouku smísíme ve větší míse se solí a droždím, vlijeme vodu a dobře promícháme. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a uložíme na 12 hodin na teplé místo. Po 12hod. těsto 2-3x znásobí svůj objem a je stále řídké a lepivé, to je v pořádku :-) Těsto vyškrábneme pomocí stěrky na pomoučněnou plochu, několikrát přehneme a obalíme v mouce a nožem rozdělíme na 8-12 dílků, záleží, jak velké chlebánky chcete. Jednotlivé dílky nehňácáme, ale jen zlehka okoulíme v mouce, vytvarujeme cosi alespon vzdáleně podobné bochánku, uložíme na plech s pečicím papírem a posypeme solí, kmínem či semínky (doporučuje se namočit předem na chvíli, aby tak rychle na povrchu nehnědla a nehořkla - teda - semínka, ne ta sůl :-D) a necháme dalších 10-30min. dokynout (ale už jsem dělala i bez tohoto mezikroku a výsledek byl stejný - prostě šup rovnou do trouby). Pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 20min., je třeba hlídat ke konci barvu, každá trouba si dělá, co chce :)
Poznámka k receptu na Chlebohousky alias chlebánky: Zdroj: www.muffinarium.cz jedná se vlastně o jiné použití mediálně známého těsta na chléb bez hnětení, jen po prohlédnutí místních receptů jsem zjistila, že nápad na využití do menšího pečiva tu nikdo pro inspiraci ostatním nedal - a také je menší množství droždí (obvykle uvádíte 1 lžička, mně stačí 1/4 lžičky :-) ), tak snad nebude recept na závadu :-) jo a přidala jsem sůl, oproti původnímu receptu z 1,5 lžičky na 3 lžičky, mám raději pečivo výraznější chuti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chlebohousky alias chlebánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 05.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 3 hrnky hladké mouky 1/4 lžičky sušeného droždí 3 lžičky soli 1,5 hrnku vody na posypání kmín, semínka, hrubá sůl...dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chlebohousky alias chlebánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chlebohousky alias chlebánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chlebohousky alias chlebánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|