|
Recept na Chléb a bramborové bulky
Recept na Chléb a bramborové bulky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Chléb a bramborové bulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Chléb - 2 hrnky žitné mouky, 1 hrnek pšeničné mouky, hrnek a půl vlažné vody, půl balíčku klasického droždí, na posyp lněné semínko, slunečnicové semínko Bulky - hrnek vařených brambor (např. zbylých od oběda), 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl, 1 vejce, půl balíčku klasického droždí, 2 stroužky česneku,1 vejce na pomazání bulek, koření na posyp (kmín, hrubozrnná sůl, grilovací koření).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chléb a bramborové bulky
Recept na Chléb a bramborové bulky: CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout. Chléb peču ve smaltovaném hrnci, do něj si dám 1 dcl vody a na vodu rozprostřu pečící papír.rnPo vykynutí vložíme těsto do hrnce a dáme mu tvar chleba, posypeme čím nás napadne, např. lněným semínkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C cca 40 minut, poté chléb vyndáme a dopečeme, aby měl kůrku. Ihned po vyndání z trouby, zlehka potřeme studenou vodou, aby byl chléb lesklý. BULKY - brambory nastrouháme, smícháme s moukou, olejem, mlékem, droždím, vejcem a česnekem. Řádně promícháme a necháme vykynout. Poté vyložíme plech pečícím papírem a mokrýma rukama tvoříme bulky, které pomažeme vejcem, nahoře rozřízneme a posypeme kořením (nejepší je grilovací) Pečeme cca 30 minut při 200 °C
Poznámka k receptu na Chléb a bramborové bulky: p-e-t-r-a: Teď to je, jak má být a ode mne máš plusa!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chléb a bramborové bulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: p-e-t-r-a
- Datum vložení: 25.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Chléb - 2 hrnky žitné mouky, 1 hrnek pšeničné mouky, hrnek a půl vlažné vody, půl balíčku klasického droždí, na posyp lněné semínko, slunečnicové semínko Bulky - hrnek vařených brambor (např. zbylých od oběda), 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, sůl, 1 vejce, půl balíčku klasického droždí, 2 stroužky česneku,1 vejce na pomazání bulek, koření na posyp (kmín, hrubozrnná sůl, grilovací koření)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chléb a bramborové bulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chléb a bramborové bulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chléb a bramborové bulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|